That moment silence was so loud - Iris van Peppen
Onderzoek Iris van Peppen © Karin Jonkers
Onderzoek Iris van Peppen © Karin Jonkers

That moment silence was so loud - Iris van Peppen

Kikker x Het Huis Utrecht, een podium voor performatieve installaties; cross-over werk op het snijvlak van beeldende kunst, technologie en theater. Programma dat eerder geen podium vond in onze stad.  In deze editie presenteert choreograaf Iris van Peppen haar nieuwste werk: That moment silence was so loud.

| THIS PERFORMANCES IS LANGUAGE NO PROBLEM

In deze onderzoeksvoorstelling speel je als publiek een grote rol, je bent niet alleen toeschouwer maar wordt onderdeel van de voorstelling. 
Van Peppen componeert door lichamen, beweging, licht, geluid en materialen (zoals papier, ballen, folie), samen te brengen in een dynamisch speelveld. Ook jij als toeschouwer verblijft daar en kan vanuit verschillende posities onderdeel worden van het werk. 

Het werk van Iris gaat uit van live compositie en belichaamd luisteren. Geluid gaat over in beeld. Iets dat als een beweging van een lichaam begint, kan het volgende moment slechts nog als klank worden opgevat.

Een lichtontwerper, componist, dansers, choreografen en dramaturg creëren samen ter plekke ervaringen van tijd en ruimte. Zet je zintuigen open en genieten van het landschap zoals het zich ontvouwt!

Geniet na afloop van de onderzoeksvoorstelling onder het genot van een kop soep na en wissel ervaringen uit. De voorstelling duurt ruim een uur.

  

 

 

 

Casestudy - Op zoek naar betere condities voor alternatieve en experimentele voorstellen binnen theater en dans. 
That moment silence was so loud is ook een casestudy voor het ontwikkeltraject dat Iris van Peppen samen met Fransien van der Putt dit jaar aangaat met Theaterfestival Boulevard. Zij zijn op zoek naar manieren om experimenteel en interdisciplinair choreografisch werk beter over het voetlicht te brengen.

Hoe kun je werk dat theater conventies zoals de scheiding van publiek en performer of performance op zo een manier presenteren, dat het toegankelijk wordt voor publiek, collega kunstenaars en professionals?

Credits:
Iris van Peppen, Rosa van Walbeek, Fransien van der Putt, Lux Sauer, Ellen Knops, Hugo Ariëns.

Meer over Iris

Website