FOREST - Emke Idema
FOREST - Fotografie: Judith Hofland
FOREST - Fotografie: Judith Hofland

FOREST - Emke Idema

Dit gezelschaps- en hoorspel in één neemt je mee naar een andere wereld, waarin klassieke verhoudingen tussen mens en natuur worden opgeschud. Met kaarten, spelregels en geluidsfragmenten op zak, ga je op weg. Lukt het jou en je negen medespelers een nieuwe wereldorde te bouwen? FOREST is een levensgroot gezelschapsspel voor volwassenen. 

Praktisch
FOREST speel je vanaf 17 jaar, met 1,5 meter afstand tot elkaar. Het spel duurt +/- 2 uur. Je speelt het met min. 8 en max. 10 mensen per spel. Mocht je onverhoopt niet kunnen, laat dit dan tijdig weten. Bij te weinig deelnemers kan het spel niet doorgaan. 

Over de maker
Emke Idema (Nederland, 1980) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de RuG, performance aan de Toneelacademie Maastricht en rondde de postdoctorale theateropleiding DasArts af. Emke maakt theaterwerken die fungeren als platform, ideeënspeeltuin of maatschappelijk laboratorium voor het publiek. Haar werken bevinden zich op het snijvlak van theater, beeldende kunst, sociologie en gaming. Ze maakte eerder onder andere STRANGER (2012), RULE (2014) en this can’t happen die allen te zien waren in Theater Kikker en enthousiast werden onthaald door publiek en pers.

Het Huis Utrecht x Theater Kikker
In tijden van afstand verbinden Het Huis Utrecht en Theater Kikker zich. Het Huis Utrecht als werkplaats voor podiumkunsten en Theater Kikker als podium maken samen ruimte voor werk van jonge makers. Juist in tijden waarin het voor hen steeds moeilijker wordt om speelplekken te vinden.

Concept en tekst
Emke Idema
Productie
Stichting Stranger i.s.m. Heelal BV
Dramaturgie
Guido Jansen, Hella Godee
Geluidsvormgeving
Arnoud Traa
Vormgeving spel
Judith Hofland