MOT
MOT, fotografie: Bart Gietens

MOT

In MOT slaan Guy Corneille en Josephine van Rheenen van De Dansers en Jochum Veenstra en Roos Visser van de Theatertroep de handen ineen. Vier disciplines - dans, scenografie, teksttoneel en live muziek - vertellen samen het verhaal van een ontsnapping uit een nachtmerrie. Kun je van angst leren houden? Er is een monster om mee te dansen en een troostend spooklied. Er zijn levensgrote poppen en stakende lichamen. Er is een ongemakkelijke worsteling met het tekortschieten van taal. MOT is een troost voor rusteloze bezoekers en angstige kijkers.  
 
„Staren naar een plek aan de wand.

De adem stokt.

Niet bewegen.

Niet bewegen, zegt het hoofd” 

 

Over De Dansers en De Theatertroep
Voor dit project werken theatermakers van het Utrechtse dansgezelschap De Dansers en het Amsterdamse theatercollectief De Theatertroep samen. Ze trokken zich twee weken terug in residentie in de kleine zaal van Theater Kikker en presenteren nu het resultaat. Krijg een inkijkje in hun laboratorium vol kostuums, poppen, liedjes en hier en daar een dansduet tijdens onderzoeks voorstelling MOT.

Het Huis Utrecht x Theater Kikker
In tijden van afstand verbinden Het Huis Utrecht en Theater Kikker zich. Het Huis Utrecht als werkplaats voor podiumkunsten en Theater Kikker als podium maken samen ruimte voor werk van jonge makers. Juist in tijden waarin het voor hen steeds moeilijker wordt om speelplekken te vinden.

Gemaakt en gespeeld door
Guy Corneille, Josephine van Rheenen, Jochum Veenstra en Roos Visser Dramaturgie: Czeslaw de Wijs