MOSAIC

MOSAIC

MOSAIC is een levendig theatraal stuk dat zelfontdekking en verbinding verkent door dans. Vier personages, verbonden door gedeelde passies en een verlangen naar vervulling, navigeren door de complexiteit van acceptatie en liefde terwijl ze de transformerende kracht van de Electro-cultuur ontdekken. Electro, een androgyne dansstijl afkomstig uit Frankrijk, heeft recent een bruisende culturele scene in Nederland doen ontstaan. Met een focus op individuele expressie en creativiteit, biedt de Electro-cultuur een gastvrije omgeving waar diverse gemeenschappen samenkomen, verenigd door hun passie voor muziek, mode en dans.

Uniqursal, een jong interdisciplinair collectief verenigd door hun passie voor Electro-dans, integreert invloeden van Hip-Hop, House en Krump in hun debuut theatervoorstelling, terwijl ze putten uit een decennium aan individuele ervaringen en samenwerkingen met Nationale Opera en Ballet (ANANSI), Nationaal Theater (Trojan Wars), IRC (CREOLE) en meer. ‘MOSAIC’ biedt een dynamische theatrale ervaring die cyberpunk-geïnspireerde energie combineert met innovatieve uitvoeringen, en nodigt het publiek uit om de transformerende kracht van de Electro-cultuur van dichtbij te ervaren.

Bekijk de trailer van MOSAIC 


Over de makers:
Uniqursal, een interdisciplinair collectief verenigd door hun gedeelde passie voor de Electro dansstijl, ontdekte een cultuur die diep resoneerde met hun identiteit. Elk lid brengt een decennium aan individuele ervaring mee, met een solide basis in choreografie, battles, performance, muziekproductie/dj’en en beeldende kunst. Ze hebben een geschiedenis van samenwerking met de Nationale Opera & Ballet en het Nationaal Theater in Den Haag, en betrokkenheid bij theaterproducties zoals CREOLE (IRC) en On The Edge (Mensja). Vanuit hun diverse dansachtergronden waaronder Hip-Hop, House en Krump, brengt Uniqursal deze invloeden samen in hun debuut theatervoorstelling ‘MOSAIC’.

Concept & Regie
Uniqursal
Choreografie
Simone Salerno in samenwerking met de dansers
Dansers
Simone Salerno, Jeffrey Loewenicht, Megan Simons, Joley Groeizaam
Scenografie
Ludmila Rodrígues
Lichtontwerp
Wout Jansen
Muziek
Bastian Benjamin
Campagnebeeld
Lowiegraphy
Met dank aan Fonds Podiumkunsten, Emoves, en Het Wilde Westen.