Makers in huis
© Rogier Boogaard
Te zien op
Het Huis Utrecht

Makers in huis

Vijf keer per jaar verzorgen wij residenties in onze studio’s. Makers werken gedurende enkele weken tegelijk aan een of meerdere onderzoeksvragen. We bieden ze tijd en ruimte voor onderzoek, ontwikkeling en experiment. Ze worden hierin ondersteund door ons ervaren team, dat hen bijstaat in artistieke, productionele, organisatorische of technische vragen.

Nieuwsgierig? Kom voor, -na of tijdens het flexwerken kijken in ons café. Daar vind je altijd een showcase van werk van (een van de) makers in residentie.

Tijdens een residentie, waaraan geen presentatie-of productieverplichting gekoppeld is, worden makers bevrijd van het werken naar een zichtbaar eindresultaat. Zo ontstaat er ruimte voor onderzoek en ontwikkeling en kunnen er nieuwe wegen bewandeld worden. 
We richten ons hierbij op de artistieke ontwikkeling van makers die zich niet laten beperken door de muren van het theater en de kaders van disciplines. 

CREATIE / CONNECTIE
Wil je meer zien van het onderzoek van de makers? Bezoek CREATIE/CONNECTIE. Tijdens dit terugkerende programma ontdek je de ideeënwereld van de kunstenaar, die aan nieuw werk ten grondslag ligt. Je krijgt op een avond een inkijk in het creatieproces en neemt deel aan een collectieve feedback sessie; je maakt dus zelf ook onderdeel uit van het maakproces. 

Het Huis Utrecht is een ontwikkelplek voor makers die hun artistieke maakpraktijk willen verdiepen of verbreden. Hiermee dragen we bij aan een gezond en inclusief artistiek werkveld.