Happy Together - Espen Hjort & Mees Borgman
Foto: Bart Grietens

Happy Together - Espen Hjort & Mees Borgman

In Happy Together staat de familie Borgman: vader, moeder, dochter (Mees) en zoon samen op het toneel. Ze spelen een familie op zoek naar wie zij met elkaar kunnen zijn. Momenten van ontmoeting en afscheid wisselen elkaar af in deze humoristische en fysieke voorstelling over de acrobatiek van het samenleven. Wie draagt wie? Kunnen ze veranderen zonder elkaar los te laten? Van generatie op generatie is dit een verhaal dat telkens opnieuw verteld wordt. Verbondenheid is een onontkoombaar gegeven – toen, nu en in de toekomst.

Op 5 maart zijn regisseur en huismaker Espen Hjort & performer Mees Borgman bij ons in première gegaan met hun nieuwste voorstelling Happy Together!

De Makers
Happy Together is een productie van regisseur Espen Hjort en performer Mees Borgman. Hun werk ligt op het snijvlak van toneel, mime en performance en is altijd persoonlijk en associatief. Happy Together is onderdeel van het Nieuwe Makerstraject van Hjort bij Het Huis in samenwerking met Theater Utrecht.

Espen Hjort
Espen studeerde in 2016 af aan de regieopleiding in Amsterdam met een enscenering van Hamlet. Sindsdien is hij verbonden aan Theater Utrecht en Het Huis Utrecht en maakte hij de voorstellingen Goat Song, Casino Nonstop en My Heart Into My Mouth.

Mees Borgman
Mees studeerde in 2015 af aan de mimeopleiding in Amsterdam en is sindsdien werkzaam bij verschillende gezelschappen zoals Theater Utrecht, Theater Rotterdam en het NNT. Afgelopen seizoen speelde haar solovoorstelling Staat van Geluk op festival de Parade en was zij te zien in de prijswinnende voorstelling How to build a Universe van Davy Pieters.

Productie
Happy Together is geproduceerd door Espen Hjort/ Het Huis Utrecht, in samenwerking met Stichting Skorpetind en Theater Utrecht, en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nieuwe Makersregeling van het Fonds voor de Podiumkunsten, Fentener van Vlissingen Fonds, Gemeente Utrecht, Stichting Melanie, Prins Bernhard Cultuurfonds en stichting Dioraphte.

Concept
Espen Hjort en Mees Borgman
Spel
Erik Borgman, Nanette Kuijpers, Mees Borgman en Ster Borgman
Regie
Espen Hjort
Scenografie
Johanna Dahlbäck
Compositie
Marko Ivic
Dramaturgie
Selm Wenselaers
Foto's
Bart Grietens

Makers

+Toon meer makers