Talkshow: (R)Evolution of Skills #5

Talkshow: (R)Evolution of Skills #5

Hoe creëren we samen ruimte in het artistieke werkveld voor makers van kleur? Wat moeten we opnieuw leren of veranderen en welke elementen beïnvloeden of belemmeren deze ontwikkeling? In deze talkshow van (R)Evolution of Skills bundelen we krachten om een eerlijk, constructief en veilig gesprek te voeren over de realiteit waar je als maker van kleur mee te maken krijgt. 

Ondanks de vele jaren van beleid op diversiteit en inclusie ten spijt blijkt het maken van ruimte voor de maker van kleur complex. Vele factoren dragen daaraan bij, zoals maatschappelijke positie, institutionele onderdrukking en een gebrek aan kennis of toegang daartoe. Het Huis organiseert een talkshow en gesprek met en door makers van kleur om nu eens echte beweging te bewerkstelligen.

Gasten
De gasten in dit programma zijn:
Brian Lo Sin Sjoe - artistiek leider van de Opleiding Productie Podiumkunsten van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam
Yahmani Blackman - theatermaker, programmamaker en docent bij o.a. Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten 
Carmen Lamptey - Studieleider van de opleiding Theatre in Education aan de HKU in Utrecht 
Het gesprek wordt geleid door programmamaker Milone Reigman.

(R)Evolution of Skills #5 | (Re)education
Di 26 september
Talkshow 19:30 - 20:30 uur  
Drinks 20:30 -21:00 uur

Podcastserie 
(R)Evolution of Skills is een podcastserie die hier te beluisteren is. Deze keer zal het gesprek live en publiekelijk toegankelijk plaatsvinden in Het Huis en worden opgenomen als podcast. 

(R)Evolution of Skills is onderdeel van het jubileumprogramma 10 jaar Het Huis Utrecht en wordt mede mogelijk gemaakt door Elise Mathilde Fonds en K.F. Hein Fonds. 

“Wanneer we makers van kleur structureel ruimte willen geven en ze goed willen begeleiden in de ontwikkeling van hun kunstenaarschap, is het belangrijk dat we eerst de tijd  nemen om met makers in gesprek te gaan zonder direct in oplossingen te denken.” 


Milone Reigman, programmamaker (R)Evolution of Skills

Fotografie: Anna van Kooij