TE GAST IN HET HUIS
Te zien op
het Huis
Theater Nieuw werk

TE GAST IN HET HUIS

Op maandag 18 en dinsdag 19 september spelen wij onze theatervoorstelling in het Huis in Utrecht. Een voorstelling gebaseerd op onze ervaringen over het verlies van een ouder op jonge leeftijd. Als beginnende pubers kregen wij hier beiden mee te maken. Frouwke kreeg te horen dat haar moeder ongeneeslijk ziek was. Afra verloor haar vader abrupt in een auto-ongeluk. Deze gebeurtenis heeft een grote impact gehad op ons als opgroeiende tiener en jongvolwassene. Abrupt veranderde ons toekomstbeeld, het maakte ons stuurloos en zoekende. Zelfs vandaag de dag kan de rouw ons nog steeds overvallen. Op een speelse- , invoelbare-  en meeslepende manier laten wij het gevecht met onszelf, onze angsten, de tijd en onze herinneringen zien.

 

Twee en een half jaar hebben wij met veel liefde gewerkt aan deze, voor ons, bijzondere voorstelling. Het was een trip down memory lane, die enerzijds romantisch was door het bekijken van oude foto’s, het lezen van oude werken van onze ouders en het bezoeken van plekken, die zij ooit vulden met hun aanwezigheid, maar ook zorgde deze reis voor de nodige confrontatie met onszelf, onze angsten en elkaar. 

In het proces hebben we onze eigen creatieve theatertaal ontwikkeld, door opnieuw te leren luisteren, te durven voelen en niet weg te lopen voor wat zich aandiende tijdens ons proces. Ook hebben we gezocht naar hoe onze verschillende verhalen en belevingswerelden samen één geheel kunnen vormen en elkaar ondersteunen, zodat er ruimte gecreëerd wordt voor de persoonlijke ervaring en creatieve stem van beiden. 

Kom je bij ons zitten?

We hopen je in het donker te zien.  
Afra en Frouwke 

Je kunt je kaarten kopen door op onderstaande links te klikken.
Let op: de link onder de datum brengt je alleen naar de tickets voor die dag.

18 September:
Aanvang 19:30 - Start 20:00
Locatie: koepelzaal Het Huis Utrecht
TICKETS

19 September:
Aanvang 19:30 - Start 20:00
Locatie: koepelzaal Het Huis Utrecht
TICKETS

Wil je meer lezen en op de hoogte blijven? Volg onze proces dan op:
Instagram: https://www.instagram.com/komjebijmezitten/
Facebook: https://www.facebook.com/Komjebijmezitten