Kikker X Het Huis Utrecht: UNDERWORLDS (Première)

Kikker X Het Huis Utrecht: UNDERWORLDS (Première)

Boogaerdt/vanderSchoot (BVDS) transformeert het oud-Griekse verhaal over Psyche’s queeste in de onderwereld, tot een nieuwe visuele vertelling over de ontwikkeling van de mens. Daal af naar een duizelingwekkende wereld, waar oude mythes opnieuw bezield worden door technologische wezens.

Tijdens deze overgangsrite- die het midden houdt tussen een live performance en installatiekunst, vermengen rituele waarzeggerij en archaïsche orakelteksten zich met Instagram filters, reality-shift tutorials en eenhoorns. UNDERWORLDS versmelt dagdromen, nachtmerries en game-werelden, en laat het menselijke lichaam met al haar virtuele alter ego’s, thuiskomen in een non-binair multiversum.

Bekijk hier de trailer
Lees hier het verdiepend artikel over de voorstelling

Voor haar hedendaagse queeste liet BVDS zich inspireren door de reality-shift community – een community van meisjes over de hele wereld van wie TikTok reels viraal gingen tijdens de recente pandemie. In hun tienerkamers probeerden ze buitenlichamelijke reizen te maken naar parallelle universums. Via TikTok en YouTube ondersteunden ze elkaar in hun pogingen.

Let op: in deze voorstelling wordt stroboscopisch licht gebruikt.