INLAND ISLAND - Tineke De Meyer

INLAND ISLAND - Tineke De Meyer

We gaan het weer doen! De gezamenlijke serie 'Kikker x Het Huis Utrecht'. Een podium voor performatieve installaties; cross-over werk op het snijvlak van beeldende kunst, technologie en theater. Programma dat eerder geen podium vond in onze stad. Deze editie met een performatieve installatie / poëtische audiovoorstelling van Tineke De Meyer.

In deze performatieve installatie / poëtische audiovoorstelling neem je samen met 7 anderen plaats aan tafel. Via hoofdtelefoons word je aangesproken door een stem zonder lichaam. Deze stem behoort toe aan een grenswezen — een engel, een alien? Tegelijk wel en niet aanwezig spreekt deze eeuwige getuige over wat zich aan en ver voorbij de tafel afspeelt. 
Dit wezen zoekt naar connectie, zowel met de luisteraar, als tussen de luisteraars onderling. Als een soort van science fiction, opent Inland Island een breder, meer teder perspectief op het hier en nu.

Inland Island houdt het midden tussen een geleide meditatie en een séance. Een geleide meditatie, waarin aandacht een daad van verbeelding wordt. En een séance voor het openplooien van de beperkende tegenstelligen waarmee we vaak om ons heen kijken: fictie/realiteit, dichtbij/veraf, ik/ander. Met een centrale rol en fascinatie voor de handen van de luisteraar.

“If we opened people up, we’d find landscapes” - Agnes Varda

Praktische informatie:
Language no problem. De voorstelling luister en beleef je naar eigen keuze in het Nederlands of Engels, geef je voorkeur aan bij de kassa!
Duur: 45 minuten

Over de maker
Als maker/schrijver is Tineke De Meyer geïnteresseerd in de intimiteit en nabijheid van gesproken woord in audio, gedreven door de beperkingen van taal en geboeid door vormen van aandacht. Dat leidt tot hybride projecten waarin het analoge met het digitale samenkomt. Vaker met een uitnodiging voor de luisteraar om iets te ervaren in eigen lichaam dan met een eenduidige, lineaire verhaallijn. Haar tekst is associatief en bevindt zich tussen poëzie, memoire en kortverhaal. Met toewijding aan mysterie en misverstand, en vragen over hoe we (de wereld, de ander) lezen, over ervaring en subjectiviteit, over hoe we dingen weten.

TEKST, CONCEPT & CREATIE
Tineke De Meyer
GELUID
ZONDERWERK (Linde Carrijn & Dijf Sanders)
LICHT
vooronderzoek Vinny Jones, Ontwerp Helmi Demeulemeester
SET
Julien F. Thomas
GELUIDSTECHNISCHE ONDERSTEUNING
Bavo Van Kerrebroeck
PRODUCTIONELE EN ZAKELIJKE BEGELEIDING
Evelyn Demaertelaere
MENTOR
Luanda Casella
DRAMATURGIE
Stine Sampers
EXTRA HAND
Lisbeth Gruwez
MET DE STEUN VAN
De Vlaamse Overheid, Stad Gent, KAAP, VIERNULVIER, workspacebrussels en C- TAKT, Brakke Grond, BUDA, Zuidpool, IPEM/ASIL