© Rogier Bogaard
11 april t/m 7 mei 2023

Komende maand kom je Alaa MinawiJiaxin Chen, Çiğdem Polat & Aina RocaAvantika Tibrewal en Cinzia Nistico tegen in Het Huis.

Elke residentie-periode stellen we een nieuwe groep makers samen die zich verder ontwikkelen in hun onderzoek door met elkaar uit te wisselen. Dit keer is dat vanuit verbeelding voor de toekomst, vanuit ongehoorde perspectieven.

Jiaxin Chen

Danser Jiaxin Chen onderzoekt de combinatie van dans en spoken word in samenwerking met spoken word-artiest Lin An Phoa. Door te spelen en uit te proberen diepen ze de relatie tussen het fysieke en woord verder uit.

“Hoe kunnen we deze twee uitingsvormen met elkaar verbinden? Juist omdat we de overtuiging delen, dat woord/brein en lijf niet los van elkaar bestaan?” 

Çiğdem Polat & Aina Roca

Danser, fysiek performer, theatermaker en intuïtief bewegingscoach Çiğdem Polat houdt zich als maker bezig met taboe doorbrekende thema’s zoals mentale gezondheid, culturele conflicten en seksuele identiteit. In de periode bij het Huis werkt ze specifiek aan visueel research voor haar soloperformance. Hierin stelt zij de vraag: Kun je verschillende werelden die op het eerste gezicht onverenigbaar lijken, verenigbaar maken? Tijdens de open studio's afgelopen zomer ontmoette Çiğdem scenograaf Aina Roca, die in de studio naast haar werkte. In deze eerste samenwerking experimenteren ze vanuit een surrealistisch point of view met elementen uit de natuur.

Alaa Minawi

Alaa Minawi onderzoekt het opnieuw verbeelden van de toekomst, door middel van sociaal politieke verhalen. Hiervoor start Alaa met het reflecteren op machtsstructuren en hoe deze opnieuw te verbeelden. Dit start bij het onderzoeken van Arab- en Afro Futurism. 

Wat betekenen de machtsstructuren? Wat is de impact ervan? Hoe is het opnieuw in te richten en hoe resoneert dit binnen de podiumkunsten?

In oktober 2023 deelt Alaa Minawi zijn creatieve onderzoek en proces met publiek op 25 oktober 2023. 

Cinzia Nistico

Componist Cinzia Nistico onderzoekt de rol van 16 mm film als live performer. Kan een filmprojectie voelen als een levend wezen? En wat is de rol van geluid?

Ze experimenteert met analoge filmrollen en schimmels en werkt samen met een zanger en een trompettist. In ons café showcasen we beeldend werk van haar onderzoek. Nieuwsgierig hoe dat er uitziet? Kom voor, -na of tijdens het flexwerken kijken in ons café. Gratis, t/m 7 mei.

Avantika Tibrewal

Avantika onderzoekt de toekomst van de mens. In haar project "Killing you softly" brengt ze naar voren wat de vooruitgang van technologie met ons als mens doet. Kan je door kunstmatige intelligentie de menselijke connectie verliezen?

Door interviews, gesprekken en het documenteren van de bewegingen van handen probeerd ze antwoord te vinden op deze vraag.