10 t/m 30 oktober 2022

Hoe relateren lichamen zich tot elkaar en hoe kunnen we door gedeeld trauma ervaringen zachter maken?

Biljana Radinoska onderzoekt het creëren van opkomende beelden over het begrip ‘subject - object’ en de mogelijke transities tussen deze. Kijkend naar de relaties tussen karakter, het lenen van lichamen, representatie en mise en scène. Hoe relateren lichamen zich tot elkaar en hoe kunnen we door gedeeld trauma ervaringen zachter maken? 

Biljana Radinoska werkt samen met Isobel Dryburgh aan het project "She Can Borrow My Bodie If She Needs". Waarin ze vrouwelijke ervaringen met elkaar in verband willen brengen: persoonlijke ervaringen, ervaringen van anderen en ervaringen via de media/representatie. Dit werk, gemaakt voor het theater, is bedoeld om de moeilijke handeling van het verzamelen van iemands verhaal te ensceneren, door onderweg lichamen te lenen.

 

Over Biljana Radinoska

Biljana Radinoska is een theaterregisseur/dramaturg uit Macedonië met een speciale interesse in het herinterpreteren van klassieke verhalen, het gebruik van objecten op het toneel en het creëren van toneelontmoetingen die spelen met het sublieme en het unheimliche. Biljana studeerde in 2018 af aan Das Theatre, Amsterdam.

Ontdek meer over Biljana

Volg haar op instagram