Op zoek naar een unieke locatie voor je evenement?

We verwelkomen jullie graag in ons prachtige huis en onze weelderige stadstuin.

Direct weten of dit binnen je budget past? Je vind onze prijslijst hier. We denken graag met je mee om je evenement zo mooi mogelijk vorm te geven. Neem contact met ons op via het aanvraagformulier onder aan deze pagina voor meer informatie.

MAATWERK MET EEN MISSIE
We hebben alles in huis om je een dag vol inspiratie te bieden. Samen bepalen we wat het beste past bij jouw evenement. Met onze afwisselende ruimtes -van oud klaslokaal tot voormalige gymzaal omgebouwd tot theaterzaal- die onderling te combineren zijn, huisvesten we grote en kleine evenementen. Elke ruimte heeft een eigen karakter en fijne sfeer met alle faciliteiten voor een geslaagd event. 
Onze opbrengsten worden direct geïnvesteerd in artistieke projecten. Zo maken we ruimte voor de ontwikkeling van podiumkunstenaars en programma. 

MONUMENTAAL PAND DICHTBIJ UTRECHT CS 
Het Huis Utrecht is gevestigd in een karakteristiek schoolpand. Het pand is gebouwd in een hoek-architectuur uit de 19e eeuw met een fantatische tuin (het oude schoolplein). Het Huis ligt op 10 minuten loopafstand van Utrecht Centraal Station, vlakbij de dynamiek van de Amsterdamsestraatweg en het stadscentrum.

DUURZAAMHEID
Evenementen hebben altijd een impact op hun omgeving en ons klimaat. Wij proberen deze zo klein mogelijk te maken. Bij al onze producten letten we op lokaliteit, duurzaamheid en biologische afkomst. 

Makersdag, 2020 - Foto: Lion van den Brand

Congres, bijeenkomst of event

De open sfeer, authentieke uitstraling en de centrale ligging maken Het Huis tot een populaire plek die volop ruimte biedt om je congres, bijeenkomst of event te organiseren. We denken graag mee met het verloop van je bijeenkomst, de inrichting en het gebruik van ruimtes en de invulling van de catering. Onze ruimtes hebben allemaal een eigen sfeer, met de benodigde faciliteiten en techniek. Brainstormsessies, break-out ruimte en presentaties zijn mogelijk naast een plenaire zaal. Gasten kunnen eenvoudig op afstand via livestream mee kijken. 

We zorgen er graag voor dat je evenement goed wordt voorbereid en soepel verloopt. We hechten veel waarde aan gastvrijheid, flexibiliteit en (biologische) catering. Je bent altijd welkom om langs te komen, maak gerust een afspraak voor een rondleiding.


Festival van de journalistiek - Foto: Sebastiaan ter Burg

Voorstelling of repetitieruimte

Het voormalig katholieke basisschoolgebouw (1896) is omgebouwd tot een theater. We zijn goed uitgerust met drie theaterzalen met zwevende vloer en hebben veel technische kennis in huis. Jaarlijks vinden er regelmatig festivals (o.a Impakt, Spring) voorstelllingen (o.a Theater Kikker, HKU theater) en repetities (o.a Schweigman&, HKU Conservatorium, Nederlands Kamerkoor NXT) plaats. Zalen zijn onderling te combineren en aan te passen op de grootte van de bijenkomst. 


Makersdag, 2020 - Foto: Anna van Kooij

Vergadering of workshop

Een latte macchiato bestellen bij onze barista's of een koffie- en theebuffet met (vegan en glutenvrije) zoetigheid. We zijn flexibel in ons aanbod en denken graag mee in opstelling en gebruik van ruimtes. Vers water staat sowieso voor alle deelnemers van je workshop of vergadering klaar.  Beamer, whiteboards, flip-over, we hebben alles in huis om je bijeenkomst te ondersteunen. 


Festival van de journalistiek - Foto: Sebastiaan ter Burg

Catering

Lekker en goed eten met aandacht voor duurzaamheid vinden we belangrijk. We werken samen met lokale foodspecialisten met een gevarieerd en biologisch aanbod. Vertel ons je wensen, dan zorgen wij voor een smaakvolle invulling. 


Festival van de journalistiek - Foto: Sebastiaan ter Burg

 

 
 
Bekijk ruimtes
Bekijk ruimtes
Bekijk ruimtes

Onze ruimtes

Theaterzaal
Tribune: 172 personen

De Theaterzaal is de oude gymzaal van de school, omgebouwd tot een sfeervole theaterzaal. De zaal kan gebruikt worden voor theatervoorstellingen, evenementen, seminars en symposia. De zaal is zeer geschikt om plenair te starten en in werkgroepen uiteen te gaan in onze studio’s. In de zaal worden er met regelmaat door Het Huis zelf voorstellingen geprogrammeerd, wordt er ruimte geboden aan gezelschappen om te repeteren en is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld lezingen te organiseren.

De Theaterzaal bevindt zich op de begane grond, heeft een inschuifbare tribune, een kleedkamer en is voorzien van moderne licht-en geluidstechniek. De zaal is gelinkt aan het café en de tuin van Het Huis.

“We hebben ontzettend genoten van ons verblijf. Iedereen was even gastvrij en behulpzaam. (...) De zalen zijn prachtig, de catering uitstekend. Kortom, we hadden een heerlijke dag, zullen het zeker anderen aanraden en komen graag bij jullie terug.” 

- Directeur SHZG

Meer lezen
Koepelzaal
Capaciteit: 80 personen

Op de tweede etage, bereikbaar via lift en trap, vind je de Koepelzaal. De zaal heeft een inschuifbare tribune en geeft middels de luiken een prachtig uitzicht op Utrecht met zijn Dom. Deze ruimte is door zijn halve ronding een mooie lokatie voor kleine muziekoptredens, workshops, lezingen en debatten.

"Dank voor jullie super medewerking en fijne verblijf! Wat een mooi pand, heerlijke plantenwildernis en fijne collega's hebben jullie rondlopen!"

-Marjolein van Vucht, ClickNL 

Meer lezen
Studio 3
Capaciteit: 62 personen

Studio 3 is een theaterzaal en studio in één. De ruime en lichte zaal heeft een inschuifbare tribune met 50 zitplaatsen, een technisch grid met licht- en geluidsinstallatie en een ruim vloeroppervlak. De studio kan geheel verduisterd worden en is geschikt voor kleinere theatervoorstellingen, debatten en conferenties. Ook kan deze ruimte gebruikt worden als repetitie- of montageruimte. 

Meer lezen
Studio 2
Capaciteit (afhankelijk van opstelling): 18-35 personen

Studio 2 is het middelste lokaal op de eerste verdieping. Het lokaal heeft zowel aan de straatzijde als de gangzijde een mooie partij ramen. Het is een lichte, klassiek aandoende ruimte die een goede concentratie geeft voor vergaderingen, workshops en audities. Studio’s 1, 2 en 3 zijn onafhankelijk van elkaar alleen vanaf anderhalve maand voor huurdatum te boeken op doordeweekse dagen.

Meer lezen
Studio 1
Capaciteit (afhankelijk van opstelling): 18-30 personen

Studio 1 is de voormalige lerarenkamer van de school. In de hoek zit een uitsparing waar de kachel heeft gestaan en boven de zaal bevond zich het opberghok voor de leitjes en griffels voor de kinderen. De Studio heeft een bijzondere vorm waardoor hij intiem en informeel aanvoelt. Hiermee is de ruimte zeer geschikt voor vergaderingen en workshops.

Meer lezen
Stadstuin

We hebben een prachtige stadstuin op het zuiden, voorzien van een groot (deels overkapt) terras met tuinbanken gezellige verlichting, een houtkachel, schommel en wifi.
De tuin is net als ons café een gezamenlijke ruimte waar iedere bezoeker gebruik van kan maken. 

Meer lezen
Café en bovenfoyer

Bij binnenkomst valt je oog direct op de monumentale trap die ons café een bijzonder karakter geeft. Net als de grote oude schoolramen waar veel daglicht door naar binnen valt. Vijf dagen per week is ons café open als werkplek voor zzp'ers. Daarnaast is het een fijne ontvangstruimte voor koffie en thee of een gezellige borrel aan het eind van de dag. In overleg kan het café worden ingezet als locatie voor besloten bijeenkomsten.

 

 

 

Meer lezen

Informatie aanvragen