Uitreiking Anne Faber Stipendium en BNG Bank Theaterprijs
Uitreiking Anne Faber Stipendium en BNG Bank Theaterprijs 2020 - Foto: Anne van Kooij

Uitreiking Anne Faber Stipendium en BNG Bank Theaterprijs

Op vrijdag 3 september wordt voor de vierde keer het Anne Faber Stipendium uitgereikt aan een jonge, veelbelovende zakelijk leider in spé. De uitreiking vindt plaats tijdens het Nederlands Theater Festival in Amsterdam, samen met de BNG Bank Theaterprijs.

Tijdens de uitreiking wordt bekend gemaakt wie het Anne Faber Stipendium ontvangt. De middag, die in het teken staat van jonge makers en jonge zakelijk leiders, wordt besloten met de feestelijke uitreiking van de BNG Bank Theaterprijs.

Het Anne Faber Stipendium is opgericht door Het Huis Utrecht ter nagedachtenis aan onze collega Anne Faber; een veelbelovend zakelijk leider in spe.

Anne Faber Stipendium
De naam en ambitie van Anne Faber leven voort in het Anne Faber Stipendium. Met een toelage van €15.000 groeien talentvolle startende zakelijk leiders binnen de podiumkunsten in visie, kennis en leiderschap.
Sinds 2018 ondersteunt het Anne Faber Stipendium talentvolle startende zakelijk leiders binnen de podiumkunsten. De toelage wordt ingezet voor scholing, coaching, netwerkvorming en voor een klein deel in levensonderhoud.

BNG Bank Theaterprijs 2021
De BNG Bank Theaterprijs 2021 gaat naar de beste voorstelling van de seizoenen 19-20 en 20-21 en is bedoeld voor theatermakers tot 35 jaar. De winnaar ontvangt een bedrag van € 45.000 als bijdrage aan een nieuwe voorstelling of de herneming van de winnende voorstelling.

Reeds genomineerd in 2020:
JEZEBEL van Cherish Menzo en Oorlog & Vrede van Kim Karssen en Florian Myjer.