Club Huis 27 september: de laatste editie
Na vijf onvergetelijke edities nodigen we je uit voor de 6e en laatste editie van Club Huis. Dit keer staat alles in het teken van tijdelijkheid. We omarmen het vergankelijke en vieren het moment zoals nooit tevoren. Ook voor deze editie selecteren we een club makers met wie we op één avond een onvergetelijke ervaring creëren.
Samen met jou en de kunstenaars maken we van Club Huis #6 een avond die je niet wil missen; een unieke mix van interactieve installaties, performances, muziek, drinks & snacks. Elk element van deze editie, van de inrichting tot de performances, weerspiegelt de schoonheid van het moment. Niets blijft hetzelfde en niets keert terug—dit is je kans om iets bijzonders mee te maken dat niet meer herhaald wordt.
LINE UP
>> BUI
>> DJ Chananja
>> Mireia & Mariona
>> Jordan Achiano
>> Sarah Kaushik
>> WEEF.collective
Dj Chananja
#DJ #EXPERIMENTAL #ELECTRONIC
Chananja is een dj, kunstenaar en schrijver. Ze haalt inspiratie uit verfijning en chaos om sonische werelden te creëren van geluid en poëzie, veldopnames, gebroken beats en experimentele folk. Ze houdt van tederheid, turbulentie en een vleugje euforie.
Mireia & Mariona – The Moving Ground
#PERFORMANCE #INTERACTIVE #RELOCATION
Met The Moving Ground onderzoeken Mireia & Mariona het thema 'erbij horen te midden van onbekende bewegingen, plaatsen en mensen'. De performance neemt het publiek mee op een reis met verschillende vormen van beweging, zoals lichamelijkheid en emotionele overgangen. Centraal staat de spanning tussen de wens om te bewegen en de angst voor verandering. Mariona en Mireia, beide choreografen en performers, delen hun ervaringen als immigranten en projectgebaseerde kunstenaars. De performance, ontworpen voor openbare ruimtes, herinterpreteert vertrouwde omgevingen door middel van dans en biedt het publiek een unieke en intieme ervaring die resoneert met een gevoel van thuis.
Sarah Kaushik – Soundscape of a Landscape
#PERFORMANCE #INSTALLATION #EXPERIENCE
Sarah onderzoekt hoe je een gesprek kunt creëren tussen de toeschouwer en de ruimte, met behulp van herinneringen, associaties, verbeelding en nieuwsgierigheid. In haar onderzoek naar nomadische levensstijlen kijkt ze naar thema's als geworteld zijn, je ergens thuis voelen en migratie. In soundscape of a landscape stelt ze de vraag wat het betekent om ergens bij te horen. Haar onderzoek resulteert in interactieve en audiovisuele wandelingen die verhalen vertellen en de verbeelding prikkelen. De ruimte is zo ingericht dat het publiek vrij kan komen en gaan. Er zijn actiekaarten aanwezig die je kunt bekijken, gebruiken of uitwisselen om 'landschap(pen)' te creëren.
BUI – What are you building in there?!
#PERFORMANCE #IMPROVISATION #MUSIC
Muzikaal makerscollectief BUI (Bevordering Utrechtse Improvisatie) bouwt een rituele speeltuin. In deze locatie- en moment-specifieke muziekperformance zijn de spelers constant in beweging met het ritme van de locatie. Er klinken blaasinstrumenten verlengd met pvc-buizen, lange trommelroffels, bouwsels in beeld en in klank, melodieën gezongen of naar geluiden van de ruimte geluisterd. Alles geïnspireerd door het hier en het NU, een viering van het moment. Een muzikaal ritueel waarvan de ruimte en het publiek een essentieel onderdeel wordt. De makers stellen zichzelf en het publiek de vraag: What are you building in there?!
WEEF.collective
#PERFORMANCE #INSTALLATION #ECOFEMINISM
WEEF.collective installeert een ruimte in het Huis Utrecht tijdens Club Huis, waar zij hun doorlopend artistiek onderzoek als kunstenaars uitdiepen: Hoe kan weven anno 2024 nog een feministische daad van verzet zijn? Gedurende de avond weven ze (zelf)portretten van hun eigen silhouetten. De extreem trage tegenhanger van de selfie of nude. Ze experimenteren met hoe een vrouwelijke vorm op het doek verschijnt of juist verdwijnt. Wat als de muze uit haar eigen doek is weggelopen?
Jordan Achiano - Habitat
#DANCE #VIDEO #IMMERSIVE
Jordan Achiano vindt manieren om naar een "hogere staat van zijn" te gaan door zijn vermogen om zijn mannelijke en vrouwelijke energie te kanaliseren en door een innerlijke dialoog met de muziek te creëren. Hij gebruikt zijn sterke zintuigen om zijn lichaam volledig in te zetten door de beweging te dekoloniseren en door de mentale analyse van de dans te overstijgen. Jordan gebruikt het vlees als voertuig om onbeperkte bewegingen te creëren als een taal om te communiceren en te helen. De uitvoering creëert een gevoel van saamhorigheid voor het publiek.