De Allerleibak - De vier

De Allerleibak - De vier

Hoe is het om als tweedehands trui nieuw leven ingeblazen te krijgen? Ga in dit hoorspel mee op reis langs de levens van alledaagse spullen.

Hoe kom je als scherp mes aan je trekken? En als je in de allerlei-bak van de kledingafdeling in de kringloop bent beland, hoe ga je daar dan mee om? En wat als je gister nog een set van twee was en vandaag opeens alleen in een plas midden op straat ligt?

In dit hoorspel krijgen de dingen een stem. Verloren dingen, achtergelaten dingen, gevonden dingen, kapotte dingen, weggestopte dingen. Deze dingen zijn zelden maar ‘gewoon’ dingen, er hangen tal van herinneringen aan. Ze zijn veel gebruikt, enorm gekoesterd, onderschat, of gewoon handig geweest. Ze vertellen over hun leven, hun dromen en hun angsten en lopen tegen alledaagse situaties aan.

De Allerleibak spoort je aan om niet langer langs verloren dingen heen te kijken, maar ze te zien en (figuurlijk) bij de hand te nemen.

Extra
Zin in meer? Koop hier je ticket voor de voorstelling Dronken Deliriumdagen (die in de volksmond ook wel Kerstmis worden genoemd). Festen meets Gilmore Girls. Bliksemsnel, brandend actueel en met een plottwist die aankomt als een christmascracker. Het hoorspel is los te bezoeken of in combinatie met de voorstelling Dronken Deliriumdagen. 

Over de makers
Katelijne Beukema, Caro Goldenbelt, Eileen Graham en Tim Schouten vormen samen DE VIER. “Een collectief waarbinnen wij samenwerken als makers, acteurs en schrijvers. We kennen elkaar van de toneelschool, waar Katelijne, Eileen en Tim zijn afgestudeerd aan de acteursopleiding en Caro aan de schrijfopleiding.” - DE VIER

Coronaproof-regeling Makersfonds
Tijdens de eerste lockdown groeide het verlangen om samen te werken. “We voerden gesprekken via Zoom, fantaseerden over wat we wilden maken en kwamen uit op een hoorspel over dingen. Met daarbij de wens om hier voor de luisteraars een gezamenlijke beleving van te maken, om zo de ervaring te versterken.” – DE VIER. De coronaproof-regeling van het Makersfonds sloot goed aan op het project en maakte het uiteindelijk mede mogelijk.

‘Coronaproof’ is een tijdelijke regeling voor theater- en dansmakers, die in hun werk reflecteren op deze tijd. De toelage is bedoeld voor voorstellingen of installaties die in het seizoen 2020-2021 offline -op een podium of op locatie- gepresenteerd worden.

Concept en spel
Caro Goldenbelt, Eileen Graham, Katelijne Beukema en Tim Schouten
Opname Studio
Jeroen Blumers
Met dank aan
Gemeente Utrecht, Het Huis Utrecht en de Coronaproof-regeling van het Makersfonds