En nu...de praktijk (geannuleerd)
© Anna van Kooij

En nu...de praktijk (geannuleerd)

Wegens weersomstandigheden wordt dit programma verplaatst naar een later moment.

En nu...de praktijk is een event waarin de focus ligt op de stappen die je, als nieuwe multidisciplinaire maker in de (podium)kunsten, kan ondernemen om je verder te ontwikkelen en professionaliseren. Met drie verschillende kunstenaars, ervaringsdeskundigen rechtstreeks uit de praktijk, haal je met elkaar tijdens interactieve talks lessons en learnings op. 

Naast de talks vind je een open office waar je binnen kan lopen met alle vragen die je altijd al eens aan een producer hebt willen stellen én een infostand met praktische informatie. 

PROGRAMMA

INTERACTIEVE TALKS
In twee sessies delen deze drie kunstenaars hun lessons & learnings:
Julian HetzelMOHA - Raymond den Uijl
Je kan per sessie 1 talk bijwonen.

OPEN OFFICE
Dit is je kans om vragen te stellen en advies in te winnen: loop binnen bij Puck Mathot, zakelijk leider bij Schweigman&. Puck vindt het leuk om vanuit haar brede ervaring nieuwe makers en groepen te adviseren. 

INFOSTAND
Hier vind je praktische informatie

Duur: 15:00u - 18:00u. 

 

Over...

Julian Hetzel werkt als performance-maker en beeldend kunstenaar. Hij maakt performatieve ervaringen met een politieke dimensie en een documentaire aanpak voor theaters en galeries. Zijn werk wordt internationaal geproduceerd en geprogrammeerd. 

MOHA is een in Amsterdam gevestigd kunstenaarscollectief dat voorstellingen maakt, workshops presenteert, publicaties bedenkt en alternatieve curatoriële modellen aandraagt. MOHA opereert buiten conventionele kunstinstellingen en werkt in openbare ruimtes met specifieke gemeenschappen, met als doel onze persoonlijke bubbels te breken en verbinding te maken met de dagelijkse realiteit van mensen die we anders nooit zouden tegenkomen.

Raymond den Uijl, een van eerste break dansers en docenten in Utrecht, met 22 jaar ervaring. Raymond is mede-oprichter van Illusionary Rockaz Company en matchmaker bij het Fonds Cultuur Participatie, Fonds Podium Kunsten en VSBfonds is daarnaast ook een van de kartrekkers van internationaal hiphop fenomeen Freedom City.

Puck Mathot werkte jaren als productieleider bij o.a. Dogtroep en Het Lab Utrecht. Ze is sinds 2018 werkzaam voor Schweigman&: eerst als hoofd productie en sinds april van dit jaar als zakelijk leider. Daarvoor was ze docent bij de Academie voor Theater en Dans, HKU Kunst en Economie en het Sandberg Instituut. Puck vindt het leuk om vanuit die ervaring nieuwe makers en groepen te adviseren. Bij Schweigman& steekt zij veel energie in de ondersteuning van nieuwe verwante (mime-)makers. Schweigman& is een Utrechts theatergezelschap (en oud-huisgenoot), dat bekend staat om voorstellingen en installaties waarin de zintuiglijke beleving van de toeschouwer centraal staat.