De Val van Chris Coubergh - Rosa Ensemble
Foto: Annaleen Louwes

De Val van Chris Coubergh - Rosa Ensemble

Helaas is deze voorstelling afgelast i.v.m. de actuele coronamaatregelen. Heb je tickets, dan ontvang je hierover bericht per e-mail van Theater Kikker.

"Mysterieuze luisterthriller vol aanstekelijke suspense„ - Theaterkrant
Na twee succesvolle seizoenen van De Deense Detective komt ROSA terug met een nieuwe luisterthriller. De Val van Chris Coubergh is een totaalervaring waarin filmmuziek, podcast en hoorspel samenkomen. In ROSA’s geluidenfabriek ga je, met een draadloze hoofdtelefoon op, kopje onder in een prachtig klinkend en meeslepend verhaal over grote politieambities en nog groter menselijk falen.

De Val van Chris Coubergh gaat over een ambitieuze politie-inspecteur die de identiteit moet achterhalen van een onherkenbaar verminkte vreemdeling. Wanneer hij het onderzoek tot een goed einde brengt, heeft hij onbedoeld zijn huwelijk, vaderschap en leven in gevaar gebracht.

Met De Val van Chris Coubergh maakt ROSA een film noir voor je oren, live in het theater. Terwijl de acteurs hun dialogen spelen, zie je ook hoe zij ter plekke de geluidseffecten maken en tegelijkertijd alle muziek live spelen. Het verhaal gaat via onze oren recht naar de verbeelding.

Over ROSA
Het Utrechtse muziektheater- en kunstcollectief ROSA staat al meer dan 20 jaar voor een mix van muziek en theater, licht en serieus, akoestisch en elektronisch, traditioneel en experimenteel, klassiek en pop. Muziek van ROSA is speels, spannend, theatraal en avontuurlijk, maar soms ook vreemd, weerbarstig en ongrijpbaar. Als een kameleon kan ROSA van kleur verschieten: van hedendaagse muziek, tot ambient en pop. Van veel decibels tot verstilde muziek. Net zo divers zijn de locaties waar ROSA neerstrijkt voor een voorstelling: van operahuis tot schoenendoos en een enkele pijpenla. Eerder presenteerde het collectief in Theater Kikker en op andere locaties hun live hoorspel De Deense Detective. De Val van Chris Coubergh is een opzichzelfstaand vervolg op deze succesvolle serie.

Cast
Anne van Veen, Daniel Cross, Floris van Bergeijk, Florian de Backere en Peter Jessen
Idee en scenario
Florian de Backere
Muziek en sounddesign
Floris van Bergeijk
Eindregie
Ria Marks
Podium beeld
Eveline Didderen
Geluidstechniek
Sebastiaan Pos
Scenario advies
Brian de Vore