Dronken Deliriumdagen - Compagnie Red Yellow & Blue
Foto: Floyd Koster
Het Huis Utrecht

Dronken Deliriumdagen - Compagnie Red Yellow & Blue

Bliksemsnel, brandend actueel en met een plottwist die aankomt als een christmascracker. 

Het is kerstmis 2020. Eva en haar vriendin Laura geven een etentje voor Eva’s zusjes Loes en Anouk. Gezellig. Alhoewel, de afgelopen jaren eindigde het bijna altijd in ruzie, of op z’n minst gedoe. Stom is dat, dat al je voornemens om dit jaar wat beter op je woorden te letten, oude frustraties thuis te laten en na het tweede glaasje glühwein vriendelijk te bedanken en een Spa’tje te nemen, als sneeuw voor de zon kunnen verdwijnen.  En je zodra je weer thuiskomt, je toch allemaal weer verandert in die puber van 13, inclusief giftige rolpatronen en onderhuids oud zeer. Maar na wat er dit jaar gebeurd is met Maarten moeten ze wel, vinden ze. Bovendien: het is kerst.

Dronken Deliriumdagen is een crossover tussen een even pijnlijk als hilarisch familiedrama en een smeuïge sitcom. Festen meets Gilmore Girls. Bliksemsnel, brandend actueel en met een plottwist die aankomt als een christmascracker.

Theatermaker Daan van Bendegem en tekstschrijver Daan Windhorst (co-auteur van o.a. Harkum, Missie Aarde, Watskeburt?! de musical) zetten na Het Torentje en Stemmen een nieuwe stap in hun samenwerking die garant staat voor hyper-actueel, spitsvondig en in your face theater.

Over Daan van Bendegem
Daan van Bendegem studeerde af aan de acteursopleiding van de HKU en is als theatermaker al vaak te gast geweest in Theater Kikker. Zijn allereerste voorstelling ‘De allerbeste voorstelling ooit, hierna hoeft er nooit meer een voorstelling gemaakt te worden’ stond in de Wintercollectie in 2013 en werd zo goed ontvangen dat hij meteen geselecteerd werd voor Kikker Kiest. Afgelopen seizoen lanceerde Daan zijn eigen gezelschap Compagnie Red Yellow & Blue. Zijn voorstellingen zou je het beste kunnen omschrijven als een grote hoop idioterie die uiteindelijk toch altijd uitmondt in ware vraagstukken over moraal en het tegenwoordige leven. Theater dat verre van braaf en klassiek is en waarin altijd op zoek wordt gegaan naar het randje. Niet vies van platvloerse middelen en grotesk spel, maar nooit zonder reden.

Voorprogramma
Zin in een leuk voorprogramma? Koop hier je ticket voor het hoorspel De Allerleibak van DE VIER. Hoe kom je als scherp mes aan je trekken? En als je in de allerlei-bak van de kledingafdeling in de kringloop bent beland, hoe ga je daar dan mee om? En wat als je gister nog een set van twee was en vandaag opeens alleen in een plas midden op straat ligt? De Allerleibak spoort je aan om niet langer langs verloren dingen heen te kijken, maar ze te zien en (figuurlijk) bij de hand te nemen. Het hoorspel is los te bekijken of in combinatie met de voorstelling Dronken Deliriumdagen. 

Het Huis Utrecht x Theater Kikker
In tijden van afstand verbinden Het Huis Utrecht en Theater Kikker zich. Het Huis Utrecht als werkplaats voor podiumkunsten en Theater Kikker als podium maken samen ruimte voor werk van jonge makers. Juist in tijden waarin het voor hen steeds moeilijker wordt om speelplekken te vinden. Vijf talentvolle theatermakers zijn dit najaar al te zien.

Concept & regie
Daan Van Bendegem
Tekst
Daan Windhorst
Spel
Luca Bryssinck, Sharlee Daantje, Annica Muller en Henke Tuinstra