Of Memories - Sarah
1 t/m 31 oktober 2023

Ook deze maand zijn er weer residenten in huis. Sarah Kaushik, Vishwesh Mistry, Xillan Macrooy en Afra Ernst ontwikkelen, onderzoeken en maken in de studio's van Het Huis op uitnodiging van What You See Festival en Het Huis. De residentenmaand start met de residenties van Sarah Kaushik en Vishwesh Mistry.

Sarah Kaushik
Sarah is in 2022 afgestudeerd aan de HKU Masters of Scenography. Haar laatste project 'Of Memories' was onderdeel van het Oerol Festival (Terschelling, Nederland) in juni 2023. Het project is ontwikkeld tijdens een verblijf van een maand op het eiland (Terschelling). De locatiespecifieke wandelervaring laat de toeschouwer nadenken over wat het betekent om ergens thuis te zijn. Het biedt een ervaring van wandelen door het bos naar de duinen, voor iedereen die ‘verziekte’ wil begrijpen, de onstuitbare drang om te reizen, naar een verre plek waar je nog niet eerder bent geweest. Het bood de toeschouwers ook een nieuwe manier om het eiland te verkennen en zo een reisgids te worden. De toeschouwer kan kiezen om het pad in zijn eigen tijd te bewandelen, om het landschap in het ‘hier en nu’ te betreden. De ‘expeditie’ kan worden ervaren via een verandering van medium – van audio naar visueel tot een interactief boekje dat je mee kunt nemen op de reis.

In het café vind je de installatie van het project 'Of Memories' van Sarah Kaushik, die tijdens openingstijden van het café te bekijken is. 

Vishwesh Mistry
Het laatste project van Vishwesh is 'Het is oké om het niet te weten'. Het had tot doel het bewustzijn te vergroten over het belang van het omarmen van het 'niet-weten' en het herkennen van de speelsheid en theatraliteit van onze omgeving, die vaak als vanzelfsprekend worden beschouwd. Het verhaal speelt met de combinatie van binnen en buiten, met behulp van ruimtelijke elementen zoals ramen, deuren en objecten. Het doel was om zelfreflectie en een dieper begrip van zichzelf en de wereld aan te moedigen door na te denken over wat men wel en niet weet. Vishwesh is opgeleid als scenograaf en architect en leeft volgens twee mantra's: 'wees groot of ga naar huis, want waarom genoegen nemen met middelmatigheid als je op de sterren kunt mikken, en 'God zit in de details'; omdat het om de kleine dingen gaat die ertoe doen.