© Hanneke Vollbehr
15 april t/m 12 mei 2024

In april en mei kom je makers Manuel Groothuysen, Futurists (onder leiding van Jerzy Bielski), Jiaxin Chen, Lux Sauer en Áquila en Madina tegen in Het Huis.

Manuel Groothuysen vertoonde het werk GUT van Diane Mahín in de koepelzaal tijdens CLUB HUIS #soundartperformance in maart 2023. In december werkten ze tijdens hun residentie aan het ontwikkelen van het project "Trying to get cozy in the dark dark void". In april is Manuel terug bij ons in Het Huis, als een van de residenten in de community.

Futurists onder leiding van Jerzy Bielski keert na hun residentie afgelopen december terug. Ze onderzoeken intuitive vocal language, choreographed sign language en audiovisual forms of ritual.

Voor de derde keer verwelkomen we Jiaxin Chen, die haar eerdere onderzoek voortzet: "Als maker, historica en educator probeer ik deze drie rollen en werelden bij elkaar te brengen. Tijdens mijn residentie doe ik dat door me te focussen op alledaags racisme: witte publieke ruimte tegenover gekleurde lijven. Ik probeer verschillende lijven zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen binnen dit thema. Ook al maken sommige lijven racisme al levenslang mee en hebben andere lijven hier juist geen enkele ervaring mee. Ik ben ervan overtuigd dat activisme door verbondenheid een rol kan spelen."

Lux Sauer zet zijn onderzoek "rooted in the absurdity of encounters and conversation I experience as a trans person in everyday moments" voort. In verschillende eerdere residenties hebben we kennis gemaakt met Lux, hij deelde zijn werk voor onze eerste editie van Creatie Connectie in 2023.

Áquila en Madina zijn beide equinimity coaches, die hun onderzoeks- en maakproces vormgeven. Dit is hun eerste residentie in Het Huis, nadat ze in oktober 2023 bij ons communitydiner aanschoven. Ze houden zich bezig Holos Paradigm, een concept dat verbinding met jezelf, met elkaar en met het universum mogelijk wil maken. Door psychologische, spirituele en filosofische inzichten te combineren streven ze naar een holistische benadering van innerlijke genezing, zelfinzicht en acceptatie.