Jiaxin Chen © Christie Bitar
Jiaxin Chen © Godfried van Utrecht
2 t/m 13 februari 2022

Wat doet alledaags racisme met mij? Wat heeft dit voor mij betekend?

Jiaxin: "Als maker, historica en educator probeer ik deze drie rollen en werelden bij elkaar te brengen. Tijdens mijn residentie doe ik dat door me te focussen op alledaags racisme: witte publieke ruimte tegenover gekleurde lijven. Ik probeer verschillende lijven zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen binnen dit thema. Ook al maken sommige lijven racisme al levenslang mee en hebben andere lijven hier juist geen enkele ervaring mee. Ik ben ervan overtuigd dat activisme door verbondenheid een rol kan spelen."

Over Jiaxin Chen

"In beweging brengen, dat staat voor mij centraal in alles wat ik doe. Ik ben een verteller, vertaler en verbinder, die zich in verschillende omgevingen staande houdt. Ik hou van een dynamische omgeving, waarin ik orde kan creëren door overzicht te scheppen in fysieke, mentale en praktische processen." - Jiaxin Chen

In maart 2022 is This Body is a Work in Progress (première) te zijn tijdens het Cafe Theater Festival in Utrecht en Arnhem. Een voorstelling over de worsteling van het hebben van een gekleurd lijf die zich identificeert als vrouw.