Uitreiking Anne Faber Stipendium & BNG BANK Theaterprijs
Uitreiking Anne Faber Stipendium & BNG Bank Theaterprijs ©Anna van Kooij

Uitreiking Anne Faber Stipendium & BNG BANK Theaterprijs

Op vrijdag 2 september wordt voor de vijfde keer het Anne Faber Stipendium uitgereikt aan een jonge, veelbelovende zakelijk leider/creative producer in spé. De uitreiking vindt plaats tijdens het Nederlands Theater Festival in Amsterdam, samen met de BNG Bank Theaterprijs.

Tijdens de uitreiking wordt bekend gemaakt wie het Anne Faber Stipendium ontvangt. De middag staat in het teken van jonge makers en jonge zakelijk leiders/creative producers, met ruimte voor ontmoeting en gesprek.

Dit programma is voor de professional die graag up-to-date wil zijn en voor de non-professionele theaterbezoeker die wil weten wat de toekomst te bieden heeft. Maak kennis met de ontvanger van het Anne Faber Stipendium en de genomineerden van de BNG Bank Theaterprijs 2022 en ga in gesprek over de laatste ontwikkelingen in het veld.

Het Anne Faber Stipendium is opgericht door Het Huis Utrecht ter nagedachtenis aan onze collega Anne Faber; een veelbelovend zakelijk leider in spe.

Anne Faber Stipendium
De naam en ambitie van Anne Faber leven voort in het Anne Faber Stipendium. Met een toelage van €10.000 groeien talentvolle startende zakelijk leiders/creative producers binnen de podiumkunsten in visie, kennis en leiderschap.

Sinds 2018 ondersteunt het Anne Faber Stipendium talentvolle startende zakelijk leiders binnen de podiumkunsten. De toelage wordt ingezet voor scholing, coaching, netwerkvorming en voor een klein deel in levensonderhoud.

De BNG Bank Theaterprijs is in het leven geroepen om jonge getalenteerde theatermakers te ondersteunen. De winnaar krijgt een bedrag van € 45.000 voor het hernemen van de winnende voorstelling langs Nederlandse theaters en/of investering in een nieuwe productie. De BNG Bank Theaterprijs wil met deze prijs fungeren als springplank voor de meest veelbelovende (jonge) theatermakers, die op deze manier ook binnen het Nederlands Theater Festival extra aandacht krijgen.