TOOLBOX VOOR JONGE PODIUMKUNSTENAARS
En nu...de praktijk 2020 - © Mariska Stoevenbelt

TOOLBOX VOOR JONGE PODIUMKUNSTENAARS

Om je als jonge professional in de podiumkunsten te helpen je praktijk verder te ontwikkelen, hebben we een driedelige digitale toolbox online geplaats, waarin je luistert naar de presentaties en gesprekken van het programma 'En nu...de praktijk' (februari 2022). 

In dit programma ligt de focus op de stappen die je, als jonge professional in de (podium)kunsten, kan ondernemen om je verder te ontwikkelen en professionaliseren. Met verschillende sprekers en interactieve sessies zijn we tijdens dit online event ingegaan op de onderwerpen organisatievormingfondsenwerving en acquisitie.

 

 

ACQUISITIE
Gastspreker Simone Hogendijk (algemeen en artistiek directeur Over Het IJ) en Jolie Vreeburg (programmeur bij Theater Kikker) gaan met elkaar in gesprek. Hoe kom je bij een programmeur ‘op de radar'? Wat is een goede manier van contact maken? Wat heeft de ander nodig om de afweging te maken of een kennismaking zinvol is? 

ORGANISATIEVORMING
Juul Spoor (zakelijk leider 155 en DIEHELEDING) en Jeltsje in der Rieden (zakelijk directeur SPRING) gaan met elkaar in gesprek. Welke organisatievorm past bij jou als maker en wat moet je daarvoor regelen?

FONDSENWERVING
Rinske Bouwman (adviseur Kunst Stichting Janivo), Ingrid Beer (projectadviseur a.i. K.F Hein Fonds) en  Sonia van Vliet - Drannikova (projectleider Beeldende kunst, adviseur Projectsubsidies en Impulssubsidies bij de Gemeente Utrecht) geven je een inkijk in hoe fondsen werken.