En nu...de praktijk
En nu...de praktijk 2020 - © Mariska Stoevenbelt

En nu...de praktijk

Je bent een jonge, ambitieuze theatermaker, producent of ondernemer binnen de podiumkunsten en het is tijd om je eigen koers te gaan bepalen. Een eigen voorstelling, een organisatie opzetten en een duidelijke, eigen signatuur ontwikkelen. Prachtige plannen en heldere doelen! Maar.. Wat nu?

En nu...de praktijk is een online event waarin de focus ligt op de stappen die je, als jonge professional in de (podium)kunsten, kan ondernemen om je verder te ontwikkelen en professionaliseren. Met verschillende sprekers en interactieve sessies gaan we in op de onderwerpen organisatievorming, fondsenwerving en acquisitie.

 

Organisatievorming | Welke organisatievorm past bij mij en wat moet ik daarvoor regelen?
Sprekers:Jeltsje In der Rieden - Zakelijk directeur SPRING & Juul Spoor -Zakelijk leider 155 en DIEHELEDING
Hoe richt ik een eigen stichting op? Hoe stel ik een team en bestuur samen?

Acquisitie | Hoe kom ik op de radar van een programmeur?
Sprekers: Simone Hogendijk - Algemeen en artistiek directeur Over Het IJ Festival & Jolie Vreeburg - programmeur Theater Kikker 
Wat is een goede manier om contact te maken?  Wat heeft de ander van mij nodig om de afweging te maken of een kennismaking zinvol is? Welke mogelijkheden (productiehuizen, werkplaatsen, festivals) zijn er in Nederland om je te ontwikkelen?

Fondsenwerving | Hoe vraag ik succesvol subsidie aan? 
Sprekers: Ingrid Beer - projectadviseur a.i. KF Hein Fonds, Rinske Bouwman - Adviseur Kunst Stichting Janivo & Sonia van Vliet - Drannikova - Projectleider Beeldende kunst, adviseur Projectsubsidies en Impulssubsidies Gemeente Utrecht
In deze sessie krijg je een inkijk in hoe fondsen werken en wat zij van je nodig hebben om een goed beeld te krijgen van je plan. 

Waarom moet ik betalen voor mijn ticket?
Uit ervaring weten we dat als we om een kleine vergoeding vragen, er echt betrokken deelnemers aan tafel zitten, daar worden we heel blij van!
Zodra het mág kan het weer: elkaar ontmoeten in Het Huis onder het genot van een met liefde gemaakte kop koffie, thee of warme choco. Laat je ticket zien aan een van onze barmedewerkers en je eerste drankje krijg je van ons! Wij kunnen haast niet wachten…