We Shall See - Mensja Collective
Mensja Collective
Serióós - Schijtlijn.mov

We Shall See - Mensja Collective

Deze voorstelling is geannuleerd. Heb je tickets, dan ontvang je bericht van Theater Kikker per mail.

Xtra: voorprogramma ‘SCHIJTLIJN.mov’: Een oproep tot het verleggen van grenzen. Wees niet bang voor skitta op je beeldscherm! Check de trailer hier of scroll down voor meer info ❤️💛💙 

We Shall See
In een prestatiegerichte samenleving raken we gefocust op het vooruitzicht en staan we minder stil bij de kleine dingen in het leven, wat kan leiden tot een waar nachtmerrie scenario.

We hebben allemaal dromen en doelen die we willen behalen. Hoe verhouden wij ons tot die dromen? Hoe verhouden we ons tot elkaar? Wanneer heb je je dromen behaald? En wat gebeurt er als je droom buiten bereik valt? In de nieuwe dansproductie van MENSJA Collective komen deze vraagstukken aan bod door middel van dans. De voorstelling is een zoektocht naar antwoorden. Aan de hand van choreografieën en poëzie werpen we een blik op zulke situaties en proberen we de vragen te beantwoorden.

MENSJA Collective is een collectief dat beweging, spel, dans, zang en rap combineert. Hun interdisciplinaire voorstellingen gaan over grote menselijke thema’s.

‘SCHIJTLIJN.mov’  

‘SCHIJTLIJN.mov’ is een ritmisch-dynamische danstheater film, met rap en spoken word. Al dansend, spelend en rappend bundelen wij als zes leipe individuen onze krachten. Elk met een persoonlijke SCHIJTLIJN. 

Wat is een SCHIJTLIJN? Iedereen heeft er één! Op de SCHIJTLIJN hakken we de moeilijkste knopen door, strijden we voor onszelf, voor de ander en hebben we schijt. Maar ook is daar liefde voor onszelf en de wereld… 

Wat gebeurt er wanneer SCHIJTLIJNEN zich kruisen? Betoverende excrementen of pure kak? Als koorddansers balanceren wij over de dunne lijn tussen angst en moed, geduld en ongeduld, do's en dont's, controle en overgave. Genoeg is genoeg. Tot hier en nu verder. 

Kom en breng je schijt, in alle eerlijkheid! Ruiken jullie al hoe laat het is?  Ben jij een vouwer of een propper? Waar trek jij de lijn? 


SERIÓÓS! is een eigentijds danstheatercollectief dat zich beweegt vanuit de straat- en clubdans & hiphop cultuur. 

Xtra is een voorprogramma waarin jong en nog vrij onbekend talent nieuw werk laat zien. 

We shall See - Mensja Collective
Regie
Ali Zanad, Jeffrey Loewenicht en Frankly Joe Maulany
Dansers
Megan Simons, Joley Groeizaam, Isabel Boenders, Elke Thelissen en Arina Kornyeyeva
Schijtlijn.mov - Serioos
Cast
Sigourney Alvares, Jasmin Deekman, Aristos Iatrou, Meis Köster, Claudio Magaña Torres, Aoife Murphy
Muziek
Ramon van Rooij, Prod.byra
Film
Thomas Bos
Eindregie
Ymke van Hoof
Techniek
Mike Lathouwers, Niels Boswinkel
Decor
Hanna de Palm-Lievaart
Productie
Annabelle van Iwaarden, Jip Köster
Opnameleider
Jip Köster
Financiers
Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Utrecht, Het Wilde Westen
Met dank aan
Het Wilde Westen, Dorothe Lucassen