Daddy - DOX , derniere
Daddy | ©Nick van Tiem

Daddy - DOX , derniere

Iedere ouder en ieder kind stelt zichzelf vroeg of laat de vraag: Wat heb je van je ouder(s) geleerd wat je nooit meer zal vergeten. Zij heeft haar vader al lang niet meer gezien en nu is hij ziek. Hij zal ook niet meer beter worden. Daddy is de nieuwe voorstelling van regisseur Timothy de Gilde en toneelschrijver Magne van den Berg.  Een persoonlijk en kwetsbaar verhaal vol dans, muziek, krachtige taal en grote emoties, maar ook met liefde en humor. 

Ik heb je zo gemist  
want iets dat jij nooit wist 
daddy 
is dat ik altijd aan je dacht  
en ook heel lang heb verwacht 
dat jij mij op een dag  
van school zou komen halen 
mee op een reis die jij zou betalen 
 
Een puberdochter en haar vader beleven samen een uur waarin ze huilen, lachen, muziek maken, ruziemaken, zwijgend roken, zingen en dansen. Ze houden van elkaar én haten elkaar. Alles moet gezegd nu het nog kan. Wat nemen ze elkaar kwalijk en wat hebben ze van elkaar geleerd? Samen beleven ze een ontmoeting en nemen ze afscheid.  

 

 

Misschien weet je pas wie je zelf bent als je weet wie je ouders zijn. En weten waar je vandaan komt is voor lang niet iedereen vanzelfsprekend. Met elkaar praten over je thuissituatie en de relatie met je ouders is belangrijk. Zeker ook als er problemen zijn; bijvoorbeeld omdat we dicht op elkaar hebben geleefd tijdens de pandemie of omdat er juist altijd een enorme afstand is tot je ouder.

Regisseur Timothy de Gilde is zelf recentelijk vader geworden en is daarna zijn vader verloren. De Gilde: “Zittend naast mijn vader op zijn sterfbed vroeg hij mij ‘of alles gezegd was’. Die vraag is een van de uitgangspunten voor deze voorstelling.” 

DOX is een Utrechts huis voor makers en jonge performers uit verschillende (sub)culturen. Hun voorstellingen gaan altijd over onderwerpen die herkenbaar zijn voor jongeren. Cross-overs van theater en dans zijn favoriet, urban arts de inspiratiebron. “Hard maar hoopgevend”, “toffe urban dansmoves”, “jongerenthriller”, “barstensvol energie”: zomaar wat persquotes over eerdere DOX-producties. Eerder was DOX in Theater Kikker te zien met o.a. Role Model en Wat me niet breekt.

Regie
Timothy de Gilde
Tekst
Magne van den Berg
Spel & dans
Ayisha Siddiqi, Mike Libanon en Jinko Adams
Muzikant & componist
Michelle Samba
Vormgeving
Janne Sterke
Licht
Tim van ’t Hof
Dramaturgie
Khadija El Kharraz Alami