I REMEMBER
Fotografie: Anna van Kooij
Fotografie Anna van Kooij
IREMEMBER campagnebeeld
Fotografie: Anna van Kooij
Fotografie: Anna van Kooij

I REMEMBER

NL PREMIÈRE
Het menselijke geheugen. Een spannend en complex onderdeel van ons menselijke bestaan waar de wetenschap en de kunsten nooit op uitgekeken zullen zijn. En precies over dit spanningsveld gaat I REMEMBER. Na diepgaand onderzoek over het persoonlijke en het collectieve geheugen in het afgelopen jaar nodigd playField. je nu uit om deel te zijn van dit fascinerende proces. 

Tijdens deze interactieve voorstelling maak je kennis met vijf performers, hun perspectieven en hun persoonlijke geschiedenissen. Door hun ogen maar ook doormidel je eigen referentiekader onderzoekt playField. hoe beïnvloedbaar en kneedbaar het geheugen is.

Wat herinneren wij ons en waarom? Hoe bepalend is onze culturele achtergrond voor ons geheugen? Bestaat er zoiets als een collectief geheugen?

'Proberen het geheugen te begrijpen is als een kind dat wil weten hoe het lichtje van de koelkast werkt; wanneer je het bijna ziet, sluit de deur.'

Door-ontwikkeling van IREMEMBER

De eerste stappen voor de ontwikkeling van I Remember zette playField. in Het Huis. Het concept wat toen vorm kreeg werd grondig veranderd tijdens de corona crisis.. Door terug te blikken op het werkproces en de actualiteit kreeg de voorstelling stukje bij beetje een andere gedaante.
Het collectief heeft gekozen voor een open en participatieve voorstelling die je blik opent voor andere realiteiten en ervaringen met de wereld. Er is niet één waarheid, één ondervinding.

Lees meer over playField.

Concept en creatie
playField. en Tim Bogaerts
Cast
Tim Bogaerts, Kinga Jaczewska, Adina Macpherson, Youness Khoukhou en Marthe Schneider
Dramaturgie
Frank Mineur
Scenografie
Lana Schneider
Lichtontwerp
Caroline Mathieu
Spelcoaching
Mathilde Strijdonk
Mogelijk gemaakt door
Fonds Podium Kunsten, Het Huis Utrecht, de Vlaamse overheid, Arenberg

Makers

+Toon meer makers