Kapot | NL première
Kapot programmabeeld

Kapot | NL première

Onderdeel van het TWEETAKT FESTIVAL 
7+ | NL voorstelling 

Een dansvoorstelling over het grote en kleine mislukken

In Kapot dansen drie atypische figuren een parcours vol woorden, ritme en melodie. Kleine misstappen monden uit in een ravage. Bewegingen resulteren in spoken word, poëzie en rap. Kapot is een ode aan de kunst van het falen. Fouten en vergissingen dwingen je om creatief naar oplossingen te zoeken.

Je kan alle mogelijke kanten uit, maar toch kies je de verkeerde richting. Je stapt, kijkt, je glijdt uit of valt over een steen. Je benen lopen, rennen, hollen, draven tot je glibbert en dribbelt of drentelend slentert. Je probeert te bewegen, maar je plakt vast.

Hoe dicht komen we dagelijks in de buurt van het grote gevaar? Kapot is een ode aan de kunst van het falen. Fouten en vergissingen dwingen je om creatief naar oplossingen te zoeken.

Sneakpreview: bekijk de trailer hier.

Over de makers

In dUb, voor tieners, onderzocht Karolien Verlinden samen met Wannes Deneer hoe geluiden de verbeelding prikkelen en verwachtingen scheppen. Chitchat, voor kleuters, koppelde bewegingen aan onbestaande geluiden en woorden. In Kapot gaat Karolien Verlinden nog een stap verder en maakt ze een dansvoorstelling waarin taal centraal staat.

De voorstellingen van Tuning People zijn ruwe experimenten tussen dans, geluid en theater. Ze zetten het publiek graag op het verkeerde been en confronteren hen daardoor met hun eigen (kijk)gedrag. Hun do it yourself-stijl is bruut én poëtisch. Met hun absurde en speelse ideeën komen ze tot verrassende (geluids-)theatervoorstellingen voor zowel kinderen als volwassenen. Tuning People is het eigenzinnige collectief van makers Wannes Deneer, Jef Van gestel en Karolien Verlinden.

Choreografie
Karolien Verlinden
Dans en spel
Lukas Smolders, Bram Kelchtermans en Abigail Abraham/Laetitia Janssens
Choreografie assistent
Roxette Chikua
Tekst
Freek Mariën
Muziek
Jochem Baelus
Licht
Maarten Meeussen
Kostuum & decor
Rachid Laachir
Dramaturgie
Liesbeth De Clerck
Productie
Tuning People
Coproductie
HET LAB en hetpaleis
Met de steun van
Literatuur Vlaanderen, de Vlaamse overheid en Krokusfestival