Qandy vs John - Quiah Shilue
Studio Ski

Qandy vs John - Quiah Shilue

Theatermaker Quiah Shilue ontwikkelde tijdens haar opleiding aan de HKU het personage John. Een oudere, charmante ladies’ man die maar al te graag een dansje waagt en er niet voor schroomt zijn eerlijke mening te delen. John weet de hoofden te laten draaien en de aandacht vast te houden zonder andermans ruimte in te nemen. Een ware gentleman. Voor haar afstudeervoorstelling schreef en speelde Quiah haar solo Qandy. Een grofgebekte, bloedeerlijke rap queen met een mond groter dan Rihanna’s voorhoofd. Ook zij is niet op haar mondje gevallen en is er niet vies van om een klap uit te delen bij een onenigheid. In Qandy vs. John zet Quiah deze twee personages voor het eerst tegenover elkaar.

Waar de één vooruitstrevend is en strijdt voor een wereld waarin ze gehoord en gezien wil worden, wil de ander niet te veel poeha en behoudt het leven graag zoals het is. Bang om ingehaald te worden door de tijd en je te moeten verzoenen met een nieuwe toekomst. We zien twee werelden die niet meer van elkaar zouden kunnen verschillen. Maar kunnen ze wel zonder elkaar? Wat zou het betekenen als er één weg zou vallen? Hoeveel ben je bereid in te leveren voor een eerlijkere wereld…

Let op: deze voorstelling is Engels gesproken.

Het Huis Utrecht x Theater Kikker
In tijden van afstand verbinden Het Huis Utrecht en Theater Kikker zich. Het Huis Utrecht als werkplaats voor podiumkunsten en Theater Kikker als podium maken samen ruimte voor werk van jonge makers. Juist in tijden waarin het voor hen steeds moeilijker wordt om speelplekken te vinden.

Concept, tekst en spel
Quiah Shilue
Begeleiding
Sanne Vogel
Techniek
Elisabeth Kaldeway