(R)evolution of skills #4 (re) learning
(R)Evolution of skills 2022 © Anna van Kooij
(R)Evolution of skills 2022 © Anna van Kooij
(R)Evolution of skills 2022 © Anna van Kooij

(R)evolution of skills #4 (re) learning

“Wanneer we makers van kleur structureel ruimte willen geven en ze goed willen begeleiden in de ontwikkeling van hun kunstenaarschap, is het belangrijk dat we allereerst de tijd en ruimte nemen om met makers in gesprek te gaan zonder direct in oplossingen te denken”. - Milone Reigman

En dat is precies wat we doen tijdens (re) learning, de opname van de vierde editie van podcast serie (R)evolution of skills, waarin de maker van kleur centraal staat. Voor makers, voor instellingen, voor geïnteresseerden, voor jou!

In deze editie maken we ruimte voor de maatschappelijke, sociale en artistieke positie van de maker van kleur. Hoe kunnen we veranderingen doorvoeren op beleidsniveau en binnen instituten? We dromen over een betere toekomst, een waarin de behoeftes van makers van kleur worden gezien en voorzien. 

Gasten Hodan Warsame (programmamaker bij het Nationaal Museum van Wereldculturen en onafhankelijk moderator, adviseur en trainer), Carmen Lamptey (studieleider Theater&Education aan de HKU) en Sahand Sahebdivani (verhalenverteller, muzikant en oprichter van cultuureel centrum de Mezrab) schuiven deze aflevering bij Milone Reigman (coördinator werkplaats Het Huis Utrecht) aan.

De opname is opgedeeld in drie gespreksdelen. In het eerste deel brengen we uitdagingen in kaart, in het tweede deel dromen we en in het derde deel geven we ruimte aan jou als toehoorder om te reageren en mee te praten.

 

Er is een fotograaf aanwezig om het evenement vast te leggen, de beelden gebruiken wij als verslaglegging en toekomstig promotiemateriaal.