BUITENSHUIS
Studio Figur - Het mooiste blauw © Lester Kamstra & Iris-Sanne van der Aar
Te zien op
Diverse locaties
Steunpakket Talentvolle makers

BUITENSHUIS

Een fantasievolle figurentheatervoorstelling over zussen die het gefluister, de lach en de kwetsende woorden buiten proberen te drijven met prachtige en krachtige beelden en muziek. Om te staan voor wie ze zijn.

Nog een nacht slapen en dan zal in een koninginnenrijk hier ver vandaan, de nieuwe koningin gekroond worden. Faizah kan niet wachten, want haar grote zus Asiya zal daarmee de hijab-kroon gaan dragen. Maar in het holst van de nacht hoort ze om haar heen vreemde fluisteringen van mensen die de kroon willen afpakken. Faizah weet wat ze moet doen. Zij zal haar zus beschermen van haters en pestkoppen. Om Asiya te laten worden waar ze voor bestemd is.

In Het Mooiste Blauw wordt je meegevoerd in een fantasievolle wereld vol zwevende lichtjes, kleurrijke dieren en pratende bomen. Een avontuur over de moed vinden om anders te zijn en dat met trots uit te dragen. Over het belang van openheid, empathie en (durven) staan voor waar je in gelooft.

 

Steunpakket Talentvolle makers
Talentvolle (jonge) makers in de culturele sector hebben vanwege de coronacrisis lange tijd niet of nauwelijks hun werk kunnen produceren en presenteren. De provincie Utrecht heeft daarom budget beschikbaar gesteld om talentvolle makers in de culturele sector te stimuleren om nieuw aanbod te ontwikkelen. Het Huis geeft uitvoering aan de regeling Steunpakket voor Talentvolle makers Provincie Utrecht. Studio Figur is een van de 13 makers/collectieven die een bijdrage ontvangen. 

Studio Figur is een Utrechts gezelschap dat poëtisch en zintuiglijk figurentheater maakt. Met fysiek spel, poppen-/objecttheater, live film en muziek worden nieuwe verhalen verteld waarin actuele kwesties centraal staan. In onze voorstellingen, films en installaties worden zowel kinderen als volwassenen meegenomen naar een andere werkelijkheid, waarbij op speelse en bezielende wijze de verbeeldingskracht van jong en oud in werking wordt gezet.

REGIE & CONCEPT
Noufri Bachdim
SPEL
Kyra Bououargane en Pluck Venema
KOSTUUMS
Nadia El Barnoussi
LIEDJES
Roufaida
COMPOSITIE
Sebastiaan Bax
POPPEN & VORMGEVING
Pluck Venema
SCENARIO
Noufri Bachdim & Zeinab El Bouni
SCHADUWSPEL
Noor Sanders
REGIEASSISTENTIE
Hasse van der Veldt
LICHTONTWERP
Wout Panis
TECHNIEK
Wout Jansen
MARKETING
Soraya Bendel
PRODUCTIE
Romona Sedoc
ZAKELIJKE LEIDING
Hans Lebouille
VERKOOP
Bureau Vanaf 2 & Cultuuronderwijs Utrecht
MET DANK AAN
Elise Mathilde Fonds, Fentener van Vlissingen, Fonds 21, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, Gemeente Utrecht, Het Huis Utrecht, KF. Hein Fonds Makersfonds, Provincie Utrecht, VSB Fonds
Astrid Glas, Lucie van Collem, Annelies Michelle Shakison & Dirk Sonneveld, Karima El Filali