BUITENSHUIS
© Wannes de Porre

BUITENSHUIS

Dansduet over de blurry grens tussen flirten en intimidatie.
Waar ligt het kantelpunt tussen flirten en intimidatie? De laatste tijd wordt het onderwerp vaker besproken en wordt pijnlijk duidelijk hoe relevant en veelvoorkomend het is. Dansers en choreografen Youri & Marie nemen je in dit dansduet mee naar een feestje, waarin de weigering om de weigering van de ander te zien, wordt verbeeld. Met een dramatisch einde. 

Sporen van geweld zijn onuitwisbaar en het leven van een slachtoffer is voor altijd anders. Er is schade, ongeacht de "graad" van het misbruik, zelfs als het licht en gewoon lijkt. De onuitwisbare sporen ervan blijven bestaan en het leven van het slachtoffer is voor altijd veranderd.

Steunpakket Talentvolle makers
Talentvolle (jonge) makers in de culturele sector hebben vanwege de coronacrisis lange tijd niet of nauwelijks hun werk kunnen produceren en presenteren. De provincie Utrecht heeft daarom budget beschikbaar gesteld om talentvolle makers in de culturele sector te stimuleren om nieuw aanbod te ontwikkelen. Het Huis geeft uitvoering aan de regeling Steunpakket voor Talentvolle makers Provincie Utrecht. Youri & Marie zijn een van de 13 makers/collectieven die een bijdrage ontvangen. 

concept en uitvoering:
Youri & Marie