Uitreiking Anne Faber Stipendium, 2020 - Foto: Anna van Kooij
Anne Faber Stipendium

Het stipendium is opgericht ter nagedachtenis aan onze collega Anne Faber; een veelbelovend zakelijk leider in spe.
De naam en ambitie van Anne Faber leven voort in het Anne Faber Stipendium. Met een toelage van €10.000 groeien talentvolle startende zakelijk leiders/creative producers binnen de podiumkunsten in visie, kennis en leiderschap.

Sinds 2018 ondersteunt het Anne Faber Stipendium talentvolle startende zakelijk leiders/creative producers binnen de podiumkunsten. De toelage van €10.000 wordt ingezet voor scholing, coaching, netwerkvorming en voor een klein deel in levensonderhoud.

Vorig jaar ontving Saskia Groot, het Anne Faber Stipendium, in 2020 de enthousiaste en zelfverzekerde Felix Welsink en in 2019 de ambitieuze Linda Kokke. Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven reikte het aller eerste stipendium uit aan Wendy van Os. De commissie ziet in haar eigenschappen die Anne ook had en die een voorbode zijn voor een succesvolle carrière als zakelijk leider/creative producer in de kunstensector.

“Wendy legt de lat hoog, is nieuwsgierig en eigenwijs genoeg om buiten de gebaande paden te treden en goed in staat om mensen met elkaar te verbinden.”

- Selectiecommissie Anne Faber Stipendium.

Het Anne Faber Stipendium wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Het Huis Utrecht, de Universiteit Utrecht en donaties van collega-kunstinstellingen, private bedrijven en particulieren.

Anne Faber Stipendium

Meld je aan

Meld je aan

Ben jij een talentvolle startende zakelijk leider in de podiumkunsten? Startklaar om te groeien in visie, kennis en leiderschap?

Aanvraagprocedure en voorwaarde voor deelname
PODCAST: DRIE JAAR ANNE FABER STIPENDIUM

PODCAST: DRIE JAAR ANNE FABER STIPENDIUM

Hoe hebben Wendy, Linda en Felix hun stipendiumjaar ervaren? Welke lessen hebben ze geleerd? En wat geven ze mee aan het werkveld?

Lees meer en luister
Het nieuwe theaterbedrijf

Het nieuwe theaterbedrijf

Hoe ziet de theaterorganisatie van de toekomst eruit? Felix Welsink (1995) ontving in september 2020 het Anne Faber Stipendium voor jonge, talentvolle zakelijk leiders. In dit kader spreekt hij met inspirerende voorwaardenscheppers over de theaterorg

Lees de interviewserie op Theaterkrant.nl
Word begunstiger!

Word begunstiger!

Het stipendium kan alleen bestaan dankzij giften van particulieren, partners van Het Huis Utrecht en het bedrijfsleven. Sluit je aan en ondersteun het stipendium, zodat we deze ook in de toekomst kunnen blijven uitreiken.

Doneer nu
Kunst en cultuur kan nog veel meer impact maken

Kunst en cultuur kan nog veel meer impact maken

Als zakelijk en artistiek elkaar versterken, kan kunst en cultuur nog veel meer impact maken. Die bruggen, tussen zakelijk en artistiek en tussen beleid en praktijk wil Felix Welsink, ontvanger van het Anne Faber Stipendium 2020, gaan bouwen.

Lees meer
Subsidiesysteem in de podiumkunsten: gangmaker of spelbreker?

Subsidiesysteem in de podiumkunsten: gangmaker of spelbreker?

(Wat) kunnen we leren van de beeldende-kunst sector? Op 4 september 2020 maakt Linda Kokke, ontvanger van het Anne Faber Stipendium 2019, een krachtig statement tijdens het Nederlands Theater Festival.

lees meer